Uniek singer-songwriter festival in Lelystads poppodium

LELYSTAD - Stille Nacht is een nieuw festival waarbij ‘het liedje’ centraal staat. De laatste zaterdag voor kerst komt de vaderlandse crème de la crème op het gebied van singer/songwriter, americana, folk- en indiepop naar Lelystad. Een negental topacts geeft deze 18de december acte de présence, waaronder grote namen als: Stevie Ann, Blaudzun en Bertolf. Verder zijn te bewonderen: Kim Janssen, The Secret Love Parade, 'How to throw a christmas party?' (met Brown Feather Sparrow), I Am Oak, El Pino and the Volunteers & Praise The Twilight Sparrow. Poppodium Underground wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol, indoor minifestivalterrein met meerdere podia. Optredens in huiskamersetting, op het ‘grote’ podium en in de foyer bieden een uitgebreid aanbod in een intieme setting. De deuren van Underground openen om 20:30 uur en het festival duurt tot 01:30 uur. De entree bedraagt € 15,- in de voorverkoop of aan de deur.

De koningin van Stille Nacht is toch zeker Stevie Ann. In 2005 overtuigde de Limburgse singer/songwriter al menig muziekfan met haar debuutalbum ‘Away From Here’. Sindsdien sleepte ze diverse prijzen binnen, waaronder een Zilveren Harp in 2005 en een Essent Award. In april dit jaar bracht ze haar nieuwste album op de markt: ‘ Light Up’. Ook deze plaat wordt gekenmerkt door de typische Stevie Ann sound en haar prachtige stem. Als je Queens Brian May tot je fans kunt rekenen, weet je dat je iets bijzonders brengt.

Een van de andere grote namen op Stille Nacht, Blaudzun, leverde eerder dit jaar met 'Seadrift Soundmachine' een prachtplaat af. Denk aan de melancholie van Beirut, de donkere intensiteit van 16 Horsepower en een stem met de impact van The Veils. Ook live staat Blaudzun als een huis, dat bewees hij ondere andere op Lowlands 2010.

Bertolf maakte eerder dit jaar zoveel indruk tijdens het LelystArt festival, dat de organisatie hem ter plekke vroeg of hij op Stille Nacht wilde komen optreden. Gelukkig had de Zilveren Harp-winnaar nog een gaatje in zijn agenda en staat hij – een dag na zijn laatste clubtour show – weer in Lelystad. Speciaal voor Stille Nacht treedt hij op in akoestische setting.

Ook van de andere acts kunnen we bijzondere shows verwachten. Bijvoorbeeld van ‘How to throw a christmas party', een project van Lydia van Maurik –Wever (Brown Feather Sparrow) en vrienden. Zij treden op met 25 man, inclusief een koor en strijkers.

Luister aankomende zaterdag naar Zomaer, tussen 8 en 9 geven we hier 2 kaarten voor weg! 



Poppodium Underground is gevestigd aan de Neringweg 159 in Lelystad. Kijk voor meer informatie op www.undergroundlelystad.nl
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign