Beste hiphop live-act ‘Zwart Licht’
opent nieuwe jaar Underground

LELYSTAD - Poppodium Underground luidt 2011 knallend in, met een optreden van Nederlands beste hiphop groep: Zwart Licht. Deze tweevoudig winnaar van de State Award voor Beste Live Act komt op 8 januari naar Lelystad. Het voorprogramma wordt verzorgd door Angry Goose feat. DopeIMean. Na afloop van het concert vindt een Yellow Claw party plaats, die gratis toegankelijk is voor de bezoekers van Zwart Licht. Yellow Claw is een dance avond met alles van hiphop tot dubstep. Vaste thuisbasis is de hippe club Jimmy Woo in Amsterdam. De deuren van Underground openen 8 januari om 20:30 uur en het eerste optreden begint om 21:00 uur. Kaarten zijn voor € 9,- in de voorverkoop en € 10,- aan de deur verkrijgbaar bij het Lelystadse poppodium. Losse tickets voor de Yellow Claw afterparty kosten € 6,- Deze zijn alleen op de avond zelf, vanaf 23:00 uur, aan de kassa verkrijgbaar.

Zwart Licht arriveerde twee jaar geleden in de Nederlandse hiphopscene met een snelheid die de albumtitel Bliksemschicht rechtvaardigde. Binnen een jaar na hun eerste shows tekenden ze eind 2008 bij TopNotch en niet veel later kwam debuutalbum Bliksemschicht uit. Bij de State Awards 2009 wonnen ze vervolgens prijzen voor Beste Live Act, Beste Groep en Beste Videoclip (‘Back-up Staat Klaar’). In 2010 mochten ze wederom de titel  Beste Live Act mee naar huis nemen.

De uitstekende live reputatie verdienden ze onder andere met historische shows tijdens Lowlands, Noorderslag en vooral in een overkokende Paradiso, waarbij de helft van de bezoekers op het podium eindigde. Het is de ultieme bevestiging dat Zwart Licht een van de spannendste acts is die hiphop in Nederland de afgelopen jaren heeft voorgebracht.

Eind 2010 verscheen het nieuwste wapenfeit van Zwart Licht, getiteld No Juju, met een nog heftiger, door dubstep en grime geïnspireerd geluid. De altijd al van de energie barstende liveshows beloven nu alleen nog maar beter te worden. Ga het zelf beleven in Underground!

Poppodium Underground is gevestigd aan de Neringweg 159 in Lelystad. Kijk voor meer informatie op www.undergroundlelystad.nl
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign